Wypasione naleśniki
Naleśniki dla łasuchów, wszystko co najlepsze!
woda - 1 szklanka
mąka - 1,5 szklanki
jajka - 2 szt.
Wymieszać składniki, najlepiej w mikserze. Usmażyć. Najlepiej grubsze placki, ponieważ będziemy dawać dużo dodatków.
Śliwella ETERNO
czekolada Milka
Bita śmietana
Smarujemy naleśnika nutellą i składamy w rożek. Na wierzchu smarujemy śliwellą, która idealnie przełamuje słodki smak, dodając lekkiego orzeźwiającego kwaskowego posmaku. Na wierzch dajemy bitą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.
Można się zasłodzić, ale co tam - raz się żyje :) Dlatego naprawdę polecam łasuchom.
Smacznego!
Ciasto jest tradycyjne, polskie, takie jak robiła babcia. Zwykle robimy z masą serową, takie najbardziej pospolite, ale niezmiennie smaczne. Tym razem zaszaleliśmy i dodatki to już nasza fantazja - każdy dorzucił to co najbardziej lubi i wyszło ekstra połączenie. Dodajemy do akcji:
Naleśniki:
mleko - 1 szklankawoda - 1 szklanka
mąka - 1,5 szklanki
jajka - 2 szt.
Wymieszać składniki, najlepiej w mikserze. Usmażyć. Najlepiej grubsze placki, ponieważ będziemy dawać dużo dodatków.
Dodatki:
NutellaŚliwella ETERNO
czekolada Milka
Bita śmietana
Smarujemy naleśnika nutellą i składamy w rożek. Na wierzchu smarujemy śliwellą, która idealnie przełamuje słodki smak, dodając lekkiego orzeźwiającego kwaskowego posmaku. Na wierzch dajemy bitą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.
Można się zasłodzić, ale co tam - raz się żyje :) Dlatego naprawdę polecam łasuchom.
Smacznego!
Ciasto jest tradycyjne, polskie, takie jak robiła babcia. Zwykle robimy z masą serową, takie najbardziej pospolite, ale niezmiennie smaczne. Tym razem zaszaleliśmy i dodatki to już nasza fantazja - każdy dorzucił to co najbardziej lubi i wyszło ekstra połączenie. Dodajemy do akcji:
Mega wypasione!!! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie nalesniczki !
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię, uwielbiam też tradycyjne. Ale zawsze przy okazji robinia naleśników eksperymentujemy z dziećmi i wymyślamy nowe kombinacje :) Zawsze jest udana zabawa i dużo radości :)
OdpowiedzUsuń