Figowe tosty z pomidorkami ognistymi
Ostatnio same przepisy na figę, tylko dlatego, że zaopatrzyłam się w większą ilość i testuję w jakiej wersji figa najlepiej smakuje :)
ser w paprykowej przyprawie
figa
Ogniste pomidorki ETERNO
Pieczywo wsadzić do tostera i zrobić złociste tosty.
Pokroić ser (możecie wykorzystać ulubiony ser: pleśniowy, biały, topiony. Ja zaopatrzyłam się w przepyszny ser na targach zdrowej żywności w Łodzi.
Ułożyć na kanapkach plastry figi.
Na każdym toście ułożyć pomidorek ze słoika, pozwolić by syrop delikatnie rozlał się po kanapce.
Zjadać najlepiej popijając pyszną herbatą z pigwą do herbaty ETERNO.
Oczywiście dodaję do akcji:
Figa (nie tylko) z makiem!
Składniki:
pieczywoser w paprykowej przyprawie
figa
Ogniste pomidorki ETERNO
Przyrządzanie:
Pokroić figi na plastry.Pieczywo wsadzić do tostera i zrobić złociste tosty.
Pokroić ser (możecie wykorzystać ulubiony ser: pleśniowy, biały, topiony. Ja zaopatrzyłam się w przepyszny ser na targach zdrowej żywności w Łodzi.
Ułożyć na kanapkach plastry figi.
Na każdym toście ułożyć pomidorek ze słoika, pozwolić by syrop delikatnie rozlał się po kanapce.
Zjadać najlepiej popijając pyszną herbatą z pigwą do herbaty ETERNO.
To jest smaczne, a dowód obok:
Oczywiście dodaję do akcji:
Figa (nie tylko) z makiem!
Figi przypominają mi lato, pycha.
OdpowiedzUsuń