Różowe omlety
Omlety z figami w syropie żurawinowym - pyszne i zdrowe. Specjalnie do tego przepisu dobrałam syrop żurawinowy, który idealnie uzupełnia smak fig w omletach :)
Syropy ETERNO to „bomby witaminowe”. Polecamy szczególnie „Żurawinę z Ziołami”, którego wszystkie składniki są skomponowane w taki sposób aby miały jak najbardziej dobroczynny wpływ na nasz organizm. W dzisiejszych czasach, przy szybkim tempie życia, złej diecie powinniśmy w naszej kuchni używać jak najwięcej naturalnych produktów, które neutralizują złe skutki „cywilizacji”. Specjalnie dobrane składniki: żurawiny, aronii, melisy, chmielu, pokrzywy i kwiatu nagietka działają kompleksowo na stan naszego organizmu. O właściwościach i zbawiennym działaniu składu tego syropu możecie poczytac tutaj, w artykule pod tytułem: Mieszanka broniąca przed rakiem.
2. wbić żółtka, dodać mąkę i cukier - wymieszać
3. ubić pianę, dodać ubitą pianę do masy, delikatnie wymieszać, dodać plastry figi
4. smażyć na maśle, aż się zarumienią
5. ułożyć na talerzu
6. polać syropem żurawinnowym
7. podawać z herbatą z pigwą lub z wodą mineralną z syropem żurawinowym.
SMACZNEGO!
Przepis idealny do dodania do akcji: Różowy tydzień 2012
dodaję również do akcji: Figa (nie tylko) z makiem!
Syropy ETERNO to „bomby witaminowe”. Polecamy szczególnie „Żurawinę z Ziołami”, którego wszystkie składniki są skomponowane w taki sposób aby miały jak najbardziej dobroczynny wpływ na nasz organizm. W dzisiejszych czasach, przy szybkim tempie życia, złej diecie powinniśmy w naszej kuchni używać jak najwięcej naturalnych produktów, które neutralizują złe skutki „cywilizacji”. Specjalnie dobrane składniki: żurawiny, aronii, melisy, chmielu, pokrzywy i kwiatu nagietka działają kompleksowo na stan naszego organizmu. O właściwościach i zbawiennym działaniu składu tego syropu możecie poczytac tutaj, w artykule pod tytułem: Mieszanka broniąca przed rakiem.
Składniki:
- jajko - 2 szt.
- mąka - 2 łyżki
- cukier waniliowy
- świeża figa
- Syrop żurawina z ziołami ETERNO
- odrobina masła do smażenia
Przyrządzanie:
1. pokroić figę w plastry2. wbić żółtka, dodać mąkę i cukier - wymieszać
3. ubić pianę, dodać ubitą pianę do masy, delikatnie wymieszać, dodać plastry figi
4. smażyć na maśle, aż się zarumienią
5. ułożyć na talerzu
6. polać syropem żurawinnowym
7. podawać z herbatą z pigwą lub z wodą mineralną z syropem żurawinowym.
SMACZNEGO!
Przepis idealny do dodania do akcji: Różowy tydzień 2012
dodaję również do akcji: Figa (nie tylko) z makiem!
Bardzo sympatyczna propozycja :) Ciekawa jestem czym jest słodzony ten syrop , bo nie znalazłam albo nieumiejętnie szukałam....Mieszankę ziołową oczywiście zapisałam na wszelki wypadek, chociaż według mnie będzie również wspaniale regulowała ciśnienie :)
OdpowiedzUsuńMniam! Pyszności! :)
OdpowiedzUsuńJeżeli chodzi o syrop, to z uwagi na to, że jest wytwarzany według tradycyjnych receptur i tradycyjny, domowy sposób to słodzony jest cukrem :)
OdpowiedzUsuń