Zapiekany ser pleśniowy w boczku z morelą
Mówią: „Śniadanie zjedz królewskie, obiad książęcy, a kolację żebraczą".
Zgadzacie się z tym, stosujecie taką metodę?
Jak dla mnie jest bardzo dobra, rano musimy dostarczyć najwięcej kalorii, żeby rozruszać nas, przygotować siły na cały dzień. Dlatego mamy wymówkę, żeby przygotować wypasione śniadanie :)
Składniki:
- ser pleśniowy
- boczek parzony
- morele w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO
Przyrządzanie:
pokroić w grube plastry ser. Zawijać w boczek, nadziać na wykałaczkę. Odcedzić morele i ułożyć na wierzchu sera zawiniętego w boczek. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 170st.C aż się zarumieni boczek.Podawać z ketchupem morelowym.
Idealne na śniadanie albo na przekąskę na imprezę! Polecam również na grilla - już niedługo rozpocznie się nowy sezon grillowy. Ser zawinięty w boczek będzie idealny do zapieczenia na grillu!
A na deser polecamy maślane bułeczki z serkiem i z jedną z naszych konfitur!
Smacznego!
Polecam wszystkim, którzy uwielbiają sery pleśniowe!
Dlatego dodaję do akcji:
Na pewno przetestuje przepisy! Przy okazji zapraszam na mojego bloga kiedyzjemy.blogspot.com
OdpowiedzUsuńDopiero zaczynam i chętnie przyjme porady
Pozdrawiam!