Zapiekany ser pleśniowy w boczku z morelą


Mówią: „Śniadanie zjedz królewskie, obiad książęcy, a kolację żebraczą"
Zgadzacie się z tym, stosujecie taką metodę?
Jak dla mnie jest bardzo dobra, rano musimy dostarczyć najwięcej kalorii, żeby rozruszać nas, przygotować siły na cały dzień. Dlatego mamy wymówkę, żeby przygotować wypasione śniadanie :)

Składniki:

   

Przyrządzanie:

pokroić w grube plastry ser. Zawijać w boczek, nadziać na wykałaczkę. Odcedzić morele i ułożyć na wierzchu sera zawiniętego w boczek. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 170st.C aż się zarumieni boczek.
Podawać z ketchupem morelowym.

Idealne na śniadanie albo na przekąskę na imprezę! Polecam również na grilla - już niedługo rozpocznie się nowy sezon grillowy. Ser zawinięty w boczek będzie idealny do zapieczenia na grillu!
A na deser polecamy maślane bułeczki z serkiem i z jedną z naszych konfitur!


Smacznego!
Polecam wszystkim, którzy uwielbiają sery pleśniowe!
Dlatego dodaję do akcji:

Wiosenna Akcja Pleśnią Pokryta



Komentarze

  1. Na pewno przetestuje przepisy! Przy okazji zapraszam na mojego bloga kiedyzjemy.blogspot.com
    Dopiero zaczynam i chętnie przyjme porady
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.