Lemoniada
Zachwyciła nas lemoniada zaprezentowana na blogu: Kulinarny Świat, dlatego chcemy ją pokazać u nas.
Nic nie będę zmieniac, podaję oryginalny przepis:
Do dzbanka (najlepiej przezroczystego żeby był wizualny efekt) wlewamy wodę mineralną. Limonkę oraz cytryny wyciskamy, sok wlewamy do wody, dorzucamy listki mięty, plasterki limonki i pomarańczy ze słoiczka z kilkoma łyżeczkami syropu. Jeśli jest potrzeba dosładzamy miodem albo cukrem trzcinowym (aczkolwiek lemoniada nie powinna być słodka). Dodajemy na koniec kostki lodu oraz mięte.
Od razu podajemy.
zdjęcie i przepis pochodzi z bloga Kulinarny Świat, autorem zdjęcia jest Emil Kowalski
Nic nie będę zmieniac, podaję oryginalny przepis:
Składniki:
- 1,5 litra wody mineralnej lekko gazowanej
- 2 limonki
- 1 cytryna
- kilka listków mięty
- kilka plasterków limonki w syropie ETERNO
- kilka plasterków pomarańczy w syropie ETERNO
- kostki lodu
- do osłodzenia cukier trzcinowy/miód- można pominąć
Do dzbanka (najlepiej przezroczystego żeby był wizualny efekt) wlewamy wodę mineralną. Limonkę oraz cytryny wyciskamy, sok wlewamy do wody, dorzucamy listki mięty, plasterki limonki i pomarańczy ze słoiczka z kilkoma łyżeczkami syropu. Jeśli jest potrzeba dosładzamy miodem albo cukrem trzcinowym (aczkolwiek lemoniada nie powinna być słodka). Dodajemy na koniec kostki lodu oraz mięte.
Od razu podajemy.
zdjęcie i przepis pochodzi z bloga Kulinarny Świat, autorem zdjęcia jest Emil Kowalski
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.