Szaszłyk drobiowy ze śliwką ETERNO
Składniki:
- pierś z kurczaka
- papryka zielona
- papryka żółta
- cebula
- pieczarki (2-3 szt.)
- Śliwki konserwowe ETERNO - 1 słoik
Przyrządzanie:
Pierś kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić (najlepiej papryką, pieprzem i solą). Odstawić na pół godziny. W tym czasie przygotować pozostałe warzywa. Pokroić w kostkę paprykę, w plastry cebulę i pieczarki. Odcedzić śliwki ETERNO.Śliwki ETERNO są idealne jako dodatki do takich potraw, ponieważ są bardzo delikatne, bez pestek, mają smak słodko - kwaśny, ale bardzo subtelny.
Nadziewać na patyczki do szaszłyków mieszane, różne składniki: paprykę, kurczaka, cebulę, śliwki, pieczarki, w dowolnej kolejności.
Polać delikatnie oliwą, grillować lub piec w piekarniku z termoobiegiem około pół godziny. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami. Podawać razem z Ketchupem Morelowym ETERNO.
Pyszne, lekkie danie dla całej rodziny.
Życzymy smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.