Gofry z bitą śmietaną i przysmakami owocowymi ETERNO
Polecamy wspaniałe desery z wykorzystaniem przetworów owocowych ETERNO.
My ostatnio jedliśmy gofry z bitą śmietaną i papają w syropie z kwiatu
czarnego bzu. mhhh, pycha...
Składniki:
Papaja z kwiatem czarnego bzu ETERNOBita śmietana
Gofry:
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
6 łyżek oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
Przyrządzanie gofrów:
Żółtka oddzielić od białek. Wymieszać żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę. Dokładnie ubić białka i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w rozgrzanej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (ok 2 minuty), uważać, żeby nie przypalić.Podawanie:
na gofry ułożyć bitą śmietanę i polać owocami papai.
Możecie użyć również innych przetworów ETERNO, np.: mango z żurawią,
mango z wanilią,
kiwi (plastry trzeba pokroić w kostkę),
ananas w syropie waniliowym
lub ananas w syropie kawowym.
super są te słoiczki!
OdpowiedzUsuńAż chce się po nie sięgnąć, wyglądają po prostu obłędnie, ktoś polecił ostatnio śmietane 30% Milbona z Lidla, wypróbowałam jest super, też polecam
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie..dziękuję za udział w akcji.
OdpowiedzUsuń