Gofry z bitą śmietaną i przysmakami owocowymi ETERNO

Polecamy wspaniałe desery z wykorzystaniem przetworów owocowych ETERNO. My ostatnio jedliśmy gofry z bitą śmietaną i papają w syropie z kwiatu czarnego bzu. mhhh, pycha...

Składniki:

Papaja z kwiatem czarnego bzu ETERNO
Bita śmietana
Gofry:
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
6 łyżek oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
szczypta soli

Przyrządzanie gofrów: 

Żółtka oddzielić od białek. Wymieszać żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę. Dokładnie ubić białka  i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w rozgrzanej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (ok 2 minuty), uważać, żeby nie przypalić.

Podawanie:
na gofry ułożyć bitą śmietanę i polać owocami papai.
Możecie użyć również innych przetworów ETERNO, np.: mango z żurawią, 
mango z wanilią, 
kiwi (plastry trzeba pokroić w kostkę), 
ananas w syropie waniliowym 
lub ananas w syropie kawowym.

Smacznego!

Przepis bierze udział w akcji:
Gofrownia

Komentarze

  1. Aż chce się po nie sięgnąć, wyglądają po prostu obłędnie, ktoś polecił ostatnio śmietane 30% Milbona z Lidla, wypróbowałam jest super, też polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pysznie..dziękuję za udział w akcji.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.