Roladki z szynki z sosem chrzanowo-imbirowym


Składniki:

  • Szynka gotowana - 6 -8 ładnych plastrów
  • Chrzan z Imbirem - 1 słoik
  • Jogurt naturalny - 1 pojemnik (180g)
  • Natka pietruszki - mały pęczek
  • Szczypiorek
  • Jajko gotowane
  
 





Przyrządzanie:

Przełożyć Chrzan z Imbirem ze słoiczka do miseczki i wymieszać. Dodać jogurt,  posiekaną natkę pietruszki, pokrojony na drobno szczypiorek oraz posiekane jajko. Wymieszać wszystko na gładką masę. Smarować każdy plaster szynki, zrolować. Układać roladki na półmisku przybranym sałatą.

Proste, szybkie ale bardzo atrakcyjne danie, które idealnie nadaje się na świąteczny, Wielkanocny stół. 
 
 SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.